Начало История Програма Концерти, събрания Билети Постановки Актьори Зали Архив Обяви Контакти

Вход


Забравена парола
Начало arrow Актьори
Актьори


МИХАИЛ ИЛИЙКОВ
МИХАИЛ ИЛИЙКОВ

Роден в Златоград. Бил е актьор в театрите в Смолян, Габрово, Ямбол. От 1977 г. е в трупата на Сливенския театър. През 1994/95 година е в ТР „Сфумато”, има един сезон в Бургаския драматичен театър. Носител е на награда „Аскеер” за спектакъла на Екатерина Томова „Забравени от небето” с режисьор Иван Добчев. Работил е с режисьорите: Снежина Танковска, Пламен Марков, Христо Церовски, Слави Шкаров, Станислав Носович, Маргарита Младенова, Борислав Чакринов, Елена Цикова, Стайко Славов, Асен Шопов, Енчо Халачев, Светослав Гагов, Иван Урумов.
 
АВГУСТИН ДЕМЕРДЖИЕВ
АВГУСТИН ДЕМЕРДЖИЕВ

Роден в град Пловдив през 1985г. Завършва бакалавър "Актьорство за драм. театър" в класа на проф. Надежда Сейкова в ПУ ,,Паисий Хилендарски през 2008г. През 2010г завършва магистратура "Режисура за драм. театър" с дипломния спектакъл "Дъл на яве" от разказите "Магдалина" и "Мануш" на Екатерина Томова.
Дебютът му на сливенската сцена е със спектакъла ,,Пигмалион" в ролята на полковник Пикъринг, режисьор Пламен Панев. Работи с режисьорите Стайко Мурджев, Пламен Марков, Маргарита Младенова, Борислав Чакринов. Участва в над 30 постановки на Драматичен театър ,,Стефан Киров". Дебютът му като режисьор е със спектакъла "Скрудж, привидения в мрака".
 
ВЯРА НАЧЕВА
ВЯРА НАЧЕВА

Родена през 1974 год. в гр.Казанлък. Завършва ПУ "Паисий Хилендарски" - специалност "Актьорство за драматичен театър" през 2007 г.
В трупата на сливенския театър се включва с участието си в постановките "Ех, парите, парите", "Air tango", "Какво се случи, след като Нора напусна мъжа си или опорите на обществото" и "Вляво от асансьора".
 
ТАНЯ ЙОРГОВА
ТАНЯ ЙОРГОВА

Родена в гр.Етрополе през 1983 год. Завършва "Актьорско майсторство" в ПУ "Паисий Хилендарски" в класа на доц. Ив. Налбантов и асистент Ст. Попов.
Участва в международен проект “Училище театър живот” с представлението “Перикъл” от Шекспир с режисьор Рекс Дойл.
На професионална сцена дебютира в сливенския театър с участието си в спекатакъла "Гръм и плясък".
 
ДИМИТЪР МАРКОВ

ДИМИТЪР МАРКОВ
Роден в Ямбол през 1984год. През 2008 год. завършва НАТФИЗ "Кр.Сарафов"- специалност "Актьорство за драм.театър" в класа на М.Младенова и Ив.Добчев.
Роли в театъра : "Лазар и Иисус",реж.Ив.Добчев, "Невинните" реж.Ст.Петров,"Изкопни материали", дипл.представления -"Три сестри" реж.М.Младенова, "Рогодзен" реж.Ив.Добчев.
В киното - Приятелят на Кики в "34" реж. Л.Младенов.
През 2008 год. е назначен в ДТ"Стефан Киров" с участието си в пиесата "Какво се случи, след като Нора напусна мъжа си, или опорите на обществото" с режисьор Ида Даниел.
 

 
ИВАЙЛО ГАНДЕВ

ИВАЙЛО ГАНДЕВ

Роден през 1977 г. в гр. Сливен. Завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2001 г. в класа на проф. Енчо Халачев. Започва театралната си кариера като актьор. Дебютира на професионална сцена с ролята на Дромио от Ефесв „Комедия от грешки“ на Уилям Шекспир, реж. Ал. Беровски, в ДТ „Сава Огнянов“ град Русе. Следват ролите му на Илийко в „Опит за летене“ на Йордан Радичков, реж. Ал. Беровски, Влюбеният в „Предопределените“ от Елиас Канети, реж. Елена Панайотова и др. През 2005 г. поставя първата си режисьорска работа „С дъх на мед“ от Азиз Несин в ДМДТ „Назъм Хикмет“ в гр. Разград, като успоредно продължава актьорската си кариера в ДТ „Антон Страшимиров“. Там играе в постановките „В полите на Витоша“ от Пейо Яворов в ролята на Христофоров, „Йерма“ от Ф. Г. Лорка , в ролята на Хуан, реж. Биляна Петрова. През 2007 г. се завръща в Сливен и постъпва в ДТ „Стефан Киров“. Тук участва в пиесите „Вляво от асансьора“ от Жерар Лоазие, „Железният светилник- Любовта на Катерина“ по Димитър Талев, реж. Стайко Мурджев, „Малки комeдии“ по А. П. Чехов, реж. Димитър Марков, „Нова библия -Суматоха“ от Йордан Радичков, реж. Проф. Маргарита Младенова, „Вехти войводи“ по Балчо Нейков, реж. Проф. Пламен Марков, „Едип цар“ от Софокъл, реж. Биляна Петрова, „Истината“ от Флориан Зелер, реж. Борислав Чакринов и други.
През 2017 г. специализира в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ -„Режисура за драматичен театър“ при проф. Пламен Марков. Дипломното му представление по текстовете на Андрей Платонов „Семьон“ и „Осминка“ осъществява на сливенска сцена.
 
НИКОЛИНА ЯНЧЕВА
НИКОЛИНА ЯНЧЕВА

Родена в гр. Бургас. През 2008год. завършва НАТФИЗ "Кр.Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов.
Дебютира в ДТ "Стефан Киров" през 2009г в представлението на Венцислав Асенов "Вляво от асансьора", в ролята на Флоранс Арно.
Следват представленията: "Гръм и лпясък", реж. Андрей Аврамов,
"Между два стола", реж. Васил Василев,
"Развратникът", реж. Димитър Стефанов,
"Ромео и Жулиета - кратка версия за начинаещи", реж. Мария Атанасова,
"Нова Библия - Суматоха", реж. Маргарита Младенова.
В театъра е работила още с режисьорите: Явор Гърдев в "Крал Лир" - НТ "Иван Вазов", Иван Станев "Изкопни материали" - ТР "Сфумато".
В киното дебютира в първия пълнометражен филм на Камен Калев "Източни пиеси" в ролята на НИКИ, през 2009 г филмът е номиниран за "Златна камера" на кино фестивала в Кан, следват множество награди от фестивали от цял свят.
Други филми:
„На изток от рая”, реж.Ст.Командарев
„Дзифт”, реж.Явор Гърдев
"Елена през август", реж. Владимир Петев
"Goodnight, Sofia" реж. Леонардо Моро
 
ДЕНИЦА ДАРИНОВА ПЕТКОВА

ДЕНИЦА ДАРИНОВА ПЕТКОВА

Родена на 17.04.1988 в гр. София.
Завършила НАТФИЗ „Кр. Сарафов” актьорство за драматичен театър с художествен ръководител Снежина Танковска .
В НАТФИЗ е играла в пиесите „Клуб на лъжците” от Нийл Лабют, „Ричард Трети” от У. Шекспир, „Пътуване на Запад” от Мери Цимерман.
Режисьор на трите пиеси е Снежина Танковска. Работила е с режсьорката Тея Сугарева в пиесите „Мъртви души” от Булгаков по Гогол, „Зазиданите” от Ясен Василев в Младежки театър „Н. Бинев”, в „Робин” от Анна Топалджишкова в театър „Възраждане”, във „WelKome Америка” от Матей Вишнек в театър София. Играе в пиеси на режисьорите Ана Васева в ТР "Сфумато", Василена Радева в "Театър 199". Гастролира в спектакли в Центъра за култура и дебат "Червената къща", Галерия „ЕТЮД”, Куклен театър Стара Загора и др.
На сливенска сцена прави своя дебют през 2014 г. с участие във „Възхвала на колебанието” от Г. Господинов, режисьор Маргарита Младенова и в пиесата „Ефектът” от Луси Пребъл с режисьор Добромир Цветков.
· Има награда на фестивала GATS-BEST ACTING, Пекин, септември 2011 г.
· Има Номинация за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” през 2016 г.
Участвала е в международни уъркшопи :
2011 г. – Movements of Classical Chinese Beijing opera – Jiali Xu
2013 г. – Viewpoints – Barbara Lanciersq Gabriel Shanks
2014 г. – Уъркшоп за танците на Гурджиевс водещ Живан Сундер /Англия/ - Derida dance center
2015 г. – Уъркшоп „Как да пишем с тялото си” базиран върху практиките на Йежи Гротовски
2016 г. – уъркшоп – PURE/small – водещ на занатията Християн Бакалов
 
САМУЕЛА-ИВАНА ЦЕРОВСКА
СAМУЕЛА-ИВАНА ЦЕРОВСКА

Родена през 1994 год. в София. Завършила НАТФИЗ - актьорско майсторство при проф. Маргарита Младенова.
Участвала в редица постановки под режисурата на Иван Добчев и Маргарита Младенова на сцената на НАТФИЗ, ТР "СФУМАТО" и Народен театър "Ив. Вазов".
Дипломни спектакли : "Сън в лятна нощ", "За любовта и други демони", "Минимално условие за райска градина.
Постановки : "Под купола небесен","Бесове", "Гео", "Актьори срещу поети", "В полите на Витоша","Онова нещо, дето тебе те вижда целия, а ти му виждаш само окото".