Начало История Програма Концерти, събрания Билети Постановки Актьори Зали Архив Контакти Обяви

Вход


Забравена парола
Начало arrow Актьори
Актьори


МИХАИЛ ИЛИЙКОВ
МИХАИЛ ИЛИЙКОВ 

Роден в Златоград. Бил е актьор в театрите в Смолян, Габрово, Ямбол. От 1977 г. е в трупата на Сливенския театър. През 1994/95 година е в ТР „Сфумато”, има един сезон в Бургаския драматичен театър. Носител е на награда „Аскеер” за спектакъла на Екатерина Томова „Забравени от небето” с режисьор Иван Добчев. Работил е с режисьорите: Снежина Танковска, Пламен Марков, Христо Церовски, Слави Шкаров, Станислав Носович, Маргарита Младенова, Борислав Чакринов, Елена Цикова, Стайко Славов, Асен Шопов, Енчо Халачев, Светослав Гагов, Иван Урумов.
 
ВЯРА НАЧЕВА
ВЯРА НАЧЕВА

Родена през 1974 год. в гр.Казанлък. Завършва ПУ "Паисий Хилендарски" - специалност "Актьорство за драматичен театър" през 2007 г.
В трупата на сливенския театър се включва с участието си в постановките "Ех, парите, парите", "Air tango", "Какво се случи, след като Нора напусна мъжа си или опорите на обществото" и "Вляво от асансьора".
 
ДИМИТЪР МАРКОВ

ДИМИТЪР МАРКОВ
Роден в Ямбол през 1984год. През 2008 год. завършва НАТФИЗ "Кр.Сарафов"- специалност "Актьорство за драм.театър" в класа на М.Младенова и Ив.Добчев.
Роли в театъра : "Лазар и Иисус",реж.Ив.Добчев, "Невинните" реж.Ст.Петров,"Изкопни материали", дипл.представления -"Три сестри" реж.М.Младенова, "Рогодзен" реж.Ив.Добчев.
В киното - Приятелят на Кики в "34" реж. Л.Младенов.
През 2008 год. е назначен в ДТ"Ст.Киров" с участието си в пиесата "Какво се случи, след като Нора напусна мъжа си, или опорите на обществото" с режисьор Ида Даниел.
 

 
АВГУСТИН ДЕМЕРДЖИЕВ
АВГУСТИН ДЕМЕРДЖИЕВ

Роден през 1985 год.в гр.Пловдив.Завършил ПУ"Паисий Хилендарски"-специалност "Актьорство за драм. театър".
Фотомодел, републикански шампион по Джиу Джицу,сребърен медалист в световни първенства,водещ на предаване в ТВ Евроком.
От 2008 год. е назначен в ДТ"Ст.Киров" с участието си в пиесата "Пигмалион".
 
НИКОЛИНА ЯНЧЕВА
НИКОЛИНА ЯНЧЕВА

Родена в гр. Бургас. През 2008год. завършва НАТФИЗ "Кр.Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов.
Дебютира в ДТ "Стефан Киров" през 2009г в представлението на Венцислав Асенов "Вляво от асансьора", в ролята на Флоранс Арно.
Следват представленията: "Гръм и лпясък", реж. Андрей Аврамов,
"Между два стола", реж. Васил Василев,
"Развратникът", реж. Димитър Стефанов,
"Ромео и Жулиета - кратка версия за начинаещи", реж. Мария Атанасова,
"Нова Библия - Суматоха", реж. Маргарита Младенова.
В театъра е работила още с режисьорите: Явор Гърдев в "Крал Лир" - НТ "Иван Вазов", Иван Станев "Изкопни материали" - ТР "Сфумато".
В киното дебютира в първия пълнометражен филм на Камен Калев "Източни пиеси" в ролята на НИКИ, през 2009 г филмът е номиниран за "Златна камера" на кино фестивала в Кан, следват множество награди от фестивали от цял свят.
Други филми:
„На изток от рая”, реж.Ст.Командарев
„Дзифт”, реж.Явор Гърдев
"Елена през август", реж. Владимир Петев
"Goodnight, Sofia" реж. Леонардо Моро
 
ИВАЙЛО ГАНДЕВ

ИВАЙЛО ГАНДЕВ

Роден през 1977 г. в гр. Сливен. Завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2001 г. в класа на проф. Енчо Халачев. Започва театралната си кариера като актьор. Дебютира на професионална сцена с ролята на Дромио от Ефесв „Комедия от грешки“ на Уилям Шекспир, реж. Ал. Беровски, в ДТ „Сава Огнянов“ град Русе. Следват ролите му на Илийко в „Опит за летене“ на Йордан Радичков, реж. Ал. Беровски, Влюбеният в „Предопределените“ от Елиас Канети, реж. Елена Панайотова и др. През 2005 г. поставя първата си режисьорска работа „С дъх на мед“ от Азиз Несин в ДМДТ „Назъм Хикмет“ в гр. Разград, като успоредно продължава актьорската си кариера в ДТ „Антон Страшимиров“. Там играе в постановките „В полите на Витоша“ от Пейо Яворов в ролята на Христофоров, „Йерма“ от Ф. Г. Лорка , в ролята на Хуан, реж. Биляна Петрова. През 2007 г. се завръща в Сливен и постъпва в ДТ „Стефан Киров“. Тук участва в пиесите „Вляво от асансьора“ от Жерар Лоазие, „Железният светилник- Любовта на Катерина“ по Димитър Талев, реж. Стайко Мурджев, „Малки комeдии“ по А. П. Чехов, реж. Димитър Марков, „Нова библия -Суматоха“ от Йордан Радичков, реж. Проф. Маргарита Младенова, „Вехти войводи“ по Балчо Нейков, реж. Проф. Пламен Марков, „Едип цар“ от Софокъл, реж. Биляна Петрова, „Истината“ от Флориан Зелер, реж. Борислав Чакринов и други.
През 2017 г. специализира в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ -„Режисура за драматичен театър“ при проф. Пламен Марков. Дипломното му представление по текстовете на Андрей Платонов „Семьон“ и „Осминка“ осъществява на сливенска сцена.
 
ТАНЯ ЙОРГОВА
ТАНЯ ЙОРГОВА

Родена в гр.Етрополе през 1983 год. Завършва "Актьорско майсторство" в ПУ "Паисий Хилендарски" в класа на доц. Ив. Налбантов и асистент Ст. Попов.
Участва в международен проект “Училище театър живот” с представлението “Перикъл” от Шекспир с режисьор Рекс Дойл.
На професионална сцена дебютира в сливенския театър с участието си в спекатакъла "Гръм и плясък".
 
ДИМИТЪР КОСТАДИНОВ

ДИМИТЪР КОСТАДИНОВ

Роден през 1988 год. Завършва НАТФИЗ през 2011 год. в класа на проф. Красимир Спасов.
На сливенска сцена дебютира с ролята на Водещ и Тибалт в "Ромео и Жулиета".
Следват ролите му на Гоца в "Суматоха"-реж. проф.М. Младенова, Вик в "Шантави пари"- реж. Димитър Стефанов, Бойе в "Напразни усилия на любовта"-реж. Иван Панев, Патрик в "Почерпки"-реж. Петър Кауков, Джулио в "Предпоследното стъпало"-реж. проф. Андрей Аврамов.