Начало История Програма Концерти, събрания Билети Постановки Творци Зали Архив Обяви Контакти Документи ЗЗЛД

Вход


Забравена парола
Начало arrow Постановки
Постановки
Постановки в Драматичен Театър "Стефан Киров" - Сливен

ХИЛЯДА И ВТОРИЯТ


ХИЛЯДА И ВТОРИЯТ
от Борис Априлов

постановка Петър Денчев
сценография Петър Митев
музика Христо Намлиев

Участват актьорите :

АНТОН РАДИЧЕВ /гост/, Вяра Начева, Габриел Петков, Йордан Куманов,Марио Топалов
Мария Манолова,Наталия Георгиева и Яна Димитрова
.

Палач и осъден на смърт почти разменят ролите си заради неизвестна грешка или пък поради демонстрация на властта как може да постъпва с хората. Народът обаче е във война и мъжете липсват. Всеки един иска своето - храна, пари и помощ, за да оцелее, а единственият свободен мъж - един странник пропит с лунна светлина не може да бъде жертван в името на народа; защото тогава ще се превърне в икона. Как ще завърши този фарс? Ще повярва ли народът, че чудакът е невинен? Предстои да видите.Премиера - 27.02.2024 год.


 
САМОТНИЯТ ЗАПАД

САМОТНИЯТ ЗАПАД
от Мартин МакдонаНе се препоръчва за лица под 14 години

превод Венцеслав Асенов
постановка Венцеслав Асенов
сценография Теодор Киряков
музика Павел Васев
сценична пластика Емил Видев


Участват актьорите : Любомир Нейков, Димитър Марков, Ивайло Гандев и Наталия Георгиева.

Двадесет и пет години преди оскарите за „Баншите от Инишерин“ беше „Самотният запад“ – последната част от трилогията за Конемара, която стъписа света със своята дръзка откровеност. За първи път на Сливенска сцена най-мрачната, но и най-смешната от всички пиеси на Мартин Макдона, която и днес не слиза от световните сцени.
Авторът Мартин Макдона омесва в едно абсурдни до лудост персонажи с вулгарно остроумен диалог, а болезнената самота между тях ни изправя пред трудни морални въпроси.
Има ли шанс светът да оцелее, когато човек е прогонил Бог от сърцето си? Порокът никога досега не е бил толкова забавен и провокативно смешен, особено когато на сцената е неустоимият ЛЮБОМИР НЕЙКОВ!


Премиера - 18.10.2023 год.

 
МАЛКИЯТ МУК


" МАЛКИЯТ МУК "
по Вилхелм Хауф


Драматизация -
Венцеслав Асенов
Режисьор Ивайло Гандев
Музика
Павел Васев
Хореография Марин УдваревУчастват актьорите : Димитър Марков, Августин Демерджиев, Марио Топалов,
Вяра Начева и Мария Манолова/Николина Янчева.
Всяка приказка е пазител на онези ценности, благодарение на които сме ние днес.
Забързани в ежедневието пропускаме усмивката, жеста, думата, които ни правят хора.
„Само за няколко мига и ето - лошите мисли нахлуват в човека“ и могат да причинят непоправими щети и нещастия - не само на околните, но и на нас.
Историята, разказана от Вилхелм Хауф преди 200 години, за малкият Мук, който благодарение на своята наивност, доброта и прозрение за света успява да се измъква от сполетяващите го беди и нещастия, намират отражение и в нашата интерпретация на „Малкият Мук“ .
Колко е силно едно проклятие? Колко е издръжливо едно приятелство? Колко е силна майчината любов? А Любовта?
Възможно ли е сънят да лекува?
...
И защото - Приказките не са празни приказки!

Премиера 15.05.2023 год.

 
ДЕЗДЕМОНА

ДЕЗДЕМОНА
от Пола Вогълпревод Харалампи Аничкин
постановка Петър Денчев
сценография Петър Митев
музика Христо Намлиев

Участват : Вяра Начева, Мария Манолова и Яна Георгиева.

Хайде само за миг да си представим, че Отело не е измъчван от съмнения, а че всъщност Дездемона наистина е неговият най-лош кошмар. Не само най-лошият кошмар, това е и най-желаният му блян. Онова крехко девойче от Шекспировата пиеса тук е заживяло живота на съзряваща жена, разпъната между ролите на съпругата и разглезената аристократка. Тя фриволно задоволява своите нужди, когато и както й се поиска, опознавайки и най-мрачните кътчета на своите желания. Как тогава да не повярваме, че Отело я удушава не заради измаменото доверие, а заради заслужените прегрешения? Е, Пола Вогъл не само ни позволява да си го представим, а и дори ни задължава да го претворим в действителност на сцената, за да го представим на зрителите със сочен език, атрактивна интрига и зрелищни сблъсъци на характерите. Така че ако някога сте си мислили какво би било ако измислицата на Яго е истина - елате да видите. Дездемона не само е невярна, тя с удоволствие посещава своята приятелка на нощта Бианка. Емилия, нейната слугиня иска да я предпази, за да не загуби работата си в това самотно пристанище, но възелът на интригата така бързо се завързва, че накрая не е ясно чия глава първа ще падне...

Премиера - 13.09.2022 год.

 
ЛИРИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ
"ЛИРИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ"
поетичен спектакъл по стихове на български автори

Постановка - Димитър Марков

Участват : Ивайло Гандев, Мария Манолова, Самуела-Ивана Церовска и Димитър Марков.

Спектакълът е изграден по стихове на български поети от Възраждането до наши дни: Христо Смирненски, Елисавета Багряна, Пeтя Дубарова, Огнян Фунев, Миряна Башева, Маргарита Петкова, Иван Радоев, Христо Фотeв, Борис Христов, Христо Ботев, Любен Гройс, Атанас Далчев, Георги Господинов, Ани Илков и Мария Донева.

Премиера- 10.05.2022
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 5 от 18